Floransa’da açlık grevcilerinden yürüyüş

İtalya’nın Floransa kentinde açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla çoğunluğu Kürt halkının dostu olan İtalyanların oluşturduğu 2 günlük sembolik açlık grevi ardından kitlesel bir şekilde 25 Nisan etkinliğine katılım sağlandı.

İtalya’nın faşizmden kurtuluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

170 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven ile Öcalan için mesajlar da verildi.

İlgili kurumların harekete geçmesi gerektiği de dile gelen eylemde Toscana Kürt Komitesi adına bir açıklama yapan Erdal Karabey ise "Bugün nasıl ki İtalya faşizmden kurtuluşunu kutluyorsa, bugün de Kürtler tarihin en büyük faşist gruplarına karşı savaşım vermektedir. Faşizmin bugünkü temsilcisi AKP ve Erdoğan’dır. Erdoğan faşizmine karşı mücadelede en büyük pay sahibi ise lider Abdullah Öcalan’dır. Tecrit yıkılıncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Ardından Kürt komitesinin hazırladığı bildiri okunması ardından yürüyüş ve miting sloganlar ve müzik dinletisiyle sona erdi.

LUCCA

İtalya’nın Lucca kentindeki 25 Nisan etkinliklerinde ise 9 Ocak’ta Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız ile Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı mücadelede şehit düşen enternasyonalist savaşçı Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) isimleri sokaklara verildi.