Floransa, L'Aquila ve Torino’da Kürtler ve İtalyanlardan protesto

İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen eyleme birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü destek verdi. Torino’da ile L'Aquila kentinde de eylem düzenlendi.

TOSCANA

İtalya’nın Toscana Eyaleti’ne bağlı Floransa kentinde gerçekleşen gösteriyle saldırılarının durdurulması istendi. Toscana Eyaleti’nde bulunan bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sosyal merkezlerin destek verdiği gösteride Rojava ile dayanışma mesajları verildi. 6 binden fazla kişinin katıldığı gösteride Toscana Eyaleti Başkanı Enrico Rossi de eyalet flamasıyla yerini aldı. Göstericiler İtalya’nın işgal saldırıları karşısında somut adımlar atmasını talep ettiler.

TORİNO

İtalya’nın Torino kentinde de İtalyanlar ve Kürdistanlıların katılımı ile bir eylem düzenlendi. Piazza Castello’da başlayan eylem Via Po’daki Rai TV önüne kadar yürüyüş ile devam etti.

Yürüyüşte, “Biji YPG, YPJ”, “Yaşasınkadın devrimi”, “Kadın devrimi” yazan pankartlar ile YPG, YPJ ve PKK bayrakları taşındı.

Eylem sona erdikten sonra onlarca kişi, farklı farklı eylemler yaptı. Torino sokaklarında “Rojava bir yerdir, kimse işgal edemez”, “Yaşasın Rojava devrimi” sloganları atıldı.

Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

L’AQUILA

İtalya’nın L'Aquila kentinde de İtalyanlar ve Kürtler ortaklaşa bir protesto eylemi düzenledi.

Sendikacılar, akademisyenler, öğrencilerin de yoğun bir şekilde katıldığı eylemde İtalya hükümetine, “Türkiye ile olan ticari ve askeri bütün ilişkileri kes ve Türkiye ile cihadistlerin başlattığı işgal saldırılarının sonlanması için tutum sergile” çağrısı yapıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Kürt Komitesi’nden Erol Aydemir, “Türkiye ve eli kanlı çeteler 9 Ekim’de DAİŞ’e karşı 12 bine yakın şehit veren Mezopotamya’nın en kadim toplumlarına saldırıyor ve halklar bu saldırılara karşı direniyor” dedi.

Rojava’daki savaşın insanlık, varlık ve yokluk savaşı olduğunu da söyleyen Aydemir, kendine sosyalist, komünist, anarşist diyen her insanın bu savaşa tavır alması gerektiğini belirtti.

Eylem yapılan konuşmalar ardından “Biji berxwedana Rojava” sloganları ile sona erdi.