Frankfurt, Freiburg, Göttingen, Bielefeld, Hamburg ve Atina’da Türk devleti ve ABD protesto edildi

Frankfurt, Bielefeld, Freiburg, Göttingen, Hamburg ile Atina'da Türk devletinin işgal saldırıları ve ABD’nin 3 Kürt siyasetçi hakkında aldığı karar protesto edildi.

Almanya'nın Frankfurt, Bielefeld, Freiburg, Göttingen kentleri ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını ve ABD’nin 3 Kürt siyasetçiye karşı aldığı karar protesto etti. 

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Türk Konsolosluğu önünde düzenlenen eylem ile, Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. “Biji berxwedana gerilla”, “Stop Şengal’den ve Rojava’dan ellerinizi çekin”, “Stop Erdoğan Kürdistan’da katliam yapıyor”, “Erdoğan Kürdistan’ı bombalıyor” yazılı pankartların taşındığı eylemde, sık sık “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Zape” sloganları atıldı.

Frankfurt Türk Konsolosluğu’ndan tren garına kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği suçlar dile getirildi. 

Eylemde yapılan konuşmalarda şunlara dikkat çekildi: “Gerilla direnişi karşısında büyük yenilgiye uğrayan Türk devleti, Güney Kürdistan Bölgesi'nde sarı gazı kullanıyor. Uluslararası devletleri buna sadece seyirci kalmaktadır. Bütün kamuoyuna çağrımız: Kürt halkına karşı yapılanı görün ve buna sessiz kalmayın.”

Eylem, “Biji berxwedana gerilla” sloganları ile sona erdi.

BİELEFELD

Almanya'nın Bielefeld şehrinin belediye önünde düzenlenen eylem ile, Türk devleti ve ABD’nin aldığı karar protesto edildi. Almanca ve Kürtçe açıklamanın yapıldığı eylemde, “İşgalci faşist Türk devletinin saldırganlığa teşvik eden ABD ve AB’yi uyarıyoruz. Bu faşist işbirliği derhal sonlandırın” denildi.

Konuşmaların ardından kitle sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerila”, “Biji berxwedana Zapê”, “Biji berxwedana Avaşinê”, “Bijî berxwedana Heftaninê” sloganlarını attı. 

Eylem sloganlarla sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda PKK’nin çelikleşmiş iradesi ve onun savunucusu olan özgürlük gerillasını hiçbir gücün yenilgiye uğratamayacağı belirtildi.

Tarihi direnişin sahiplenilmesi çağrısının da yapıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

GÖTTİNGEN

Almanya’nın Göttingen kentinde de işgal saldırılarını protesto için bir yürüyüş düzenlendi.

Sık sık, “PKK halktır, halk burada”, “Dağlarda arama Apocular her yerde” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı yürüyüş Gasenlise Meydanı’nda başladı. Kent merkezinde düzenlenen yürüyüş ardından yürüyüş Gasenlinse Meydanı’nda yapılan konuşmalarla sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de ABD’nin kararı protesto edildi.

ABD’nin Hamburg Başkonsolosluğu önünde düzenlenen protesto eyleminde Bayık, Kalkan ve Karayılan’ın fotoğrafları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ABD’nin bu kararının barışa hizmet etmediği gibi, Ermeni Soykırımı’nın bugün de Kürt siyasetçiler şahsında Kürt halkına dayatıldığı belirtildi.

Kürtlerin terörist olmadığı, asıl teröristin Erdoğan olduğu da vurgulanan açıklamada, ABD hükümetinden bu kararını bir an evvel çekmesi de talep edildi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

 

ATİNA 

Tevgera Ciwanen Şoresger üyeleri, Yunanistan’ın Atina kentinin Monastariki Meydanı’nda Medya Savunma Alanları’na dönük Türk devletinin başladığı işgal saldırılarını protesto edildi. Sivil itaatsizlik eylemi yapan gençler, işgal operasyonların amacını anlatan bildiri dağıttı.

Sık sık, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Metina” sloganlarının atıldığı eylem, alkışlarla son buldu.