Frankfurt ve Saarbrücken’de ADGB’nin kampanyası kapsamında eylem

Almanya’nın Frankfurt ve Saarbrücken kentlerinde ADGB’nin “Faşizmi birlikte yıkacağız” hamlesi kapsamında eylemler düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde Avrupa Kadın Dayanışması Platformu, Avrupa Demokratik Güç Birliği Frankfurt bileşenleri ve Frankfurt Demokratik Dernekleri’nin ortak çağrısı ile “Faşizmi birlikte yıkacağız” kampanyası kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi, HDP’ye yönelik baskılar protesto edildi.

Frankfurt Hauptbahnhof'ta bir araya gelen eylemciler Hauptwache Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş güzergahı boyunca ortak bildiriler okundu ve ortak sloganlar atıldı.

Avrupa Kadın Dayanışması Platformu bildirisinde kadınların iradesi gasp edilerek alınan kararın yok hükmünde olduğu ve İstanbul Sözleşmesi geri getirilene kadar sokaklarda olunacağı mesajı verildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği adına yapılan konuşmada ise, “Faşist diktatörlük rejiminin tüm uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Birlikte omuz omuza mücadeleyi yükselteceğiz” denildi.

Tecridin bir insanlık suçu olduğuna da dikkat çekilen konuşmada AKP-MHP ittifakının HDP’yi kapatmak istemesiyle savaş politikalarında ısrar ettiği de belirtildi.

CENİ adına yapılan konuşmada ise Amed’de kadın derneklerine yönelik uygulanan siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekildi. Eylem sloganlarla Hauptwache Meydanı’nda sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de düzenlenen eylem ile HDP’ye yönelik baskılar ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protesto edildi.

Eylemde Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Almanya’nın kritik zamanlarda AKP-MHP faşist rejimini ayakta tutan kirliği işbirliğine dikkat çekildi.