Fransa çapında Türk devletine karşı gösteriler

Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı birçok kentte alanlara çıktı.

PARİS

Başkent Paris’te Strasbourg Saint Denis(Kemer) önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırısını protesto etti. 

PKK flamaları ile birlikte “Katil Türk devleti” pankartını açan Kürdistanlılar, “Katil Erdoğan” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı; Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanları terketmeyeceğini vurguladı.

DRANCY

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Paris’e bağlı Drancy banliyösünde halk, işgalci Türk ordusunun Rojava’ya yönelik hava saldırısını protesto etti.

Drancy DKTM önünde başlayan yürüyüş, Drancy Belediyesi’ne kadar YPG YPJ bayrakları ve saldırıyı kınayan pankart ile gerçekleşti.

Sık sık “Katil Erdoğan, “İşgalci TC”, “ Bijî Berxwedana Maxmur” sloganları atıldı.

Eylem alkış ve sloganlarla son buldu

VILLENEUVE

Villeneuve’de de DKTM’den Villeneuve Belediyesine doğru yürüyüş gerçekleştirildi. “Faşist Türkiye yeter!” pankartını açan Kürdistanlılar sık sık “Katil Erdoğan” sloganlarını attı.

VILLIERS LE BEL VE NORMANDİYA

Paris'in Villiers le Bel  banliyölerinde de halk sokağa çıkarak Rojava’ya yönelik saldırıları kınadı. Normandiya’da da yaşayan yurtseverler de saldırıları kınamak için alanlardaydı.

REIMS

Fransa’nın Reims kentinde Rojavaya yönelik yapılan bombardmanları kınamak ve protesto etmek için Reims merkez garı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklaması Fransızca ve Kürtçe okunan bildirilerden sonra sloganlarla sonlandırıldı.