Fransa’nın 4 kentinde tecrit protestosu

Villiers le Bel, Mantes la Jolie, Bordeaux ve Marsilya kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederken, açlık grevi direnişlerine dikkat çekti.

Villiers le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi halk meclisi üyeleri ve Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile devam eden açlık grevi eylemine dikkat çektiler.

Akşam saatlerinde Villiers Le Bel Tren Garında toplanan Kürdistanlılar "Öcalan'a özgürlük" pankartı ile şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte Öcalan üzerinde uygulanan tecridi ve açlık grevi direnişlerini anlatan bildiriler dağıtılarak "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.

Eylemde Villiers Le Bel Demokratik Kürt toplum merkezi meclisi eş başkanları yaptıkları konuşmalarda açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumlarının çok kritik bir aşamada olduğunu belirtti. “Bizler artık her saatimizi eylem halinde geçirerek açlık grevi direnişlerinin sesi olmalıyız” denilen konuşmalarda Öcalan’a uygulanan tecridin de kırılması gerektiği belirtildi.

MANTLE LE JOLIE

Fransa’nın Montes La Jolie kentinde de Kürdistanlılar, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.

Mantle la Jolie tren garı önünde başlayan eylem "Leyla Güven onurumuzdur", "Hepimiz Leyla'yız", “Öcalan'a özgürlük" sloganları eşliğinde Mantle la Jolie kilisesi önüne kadar yürüyüşle devam etti.

Eylemde açlık grevi eylemlerini, Fransa kamuoyu medyası gündemlerine alana kadar kesintisiz eylemde olmalıyız çağrısı yapıldı.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde Kürdistanlılar açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.

Bordeaux Demokratik Kürt toplum merkezi meclisi tarafından yapılan eylem Bordeaux belediyesi önünde başladı.

Leyla Güven'in eyleminin 107. gününde olduğunu belirten dövizlerin taşındığı eylemde "Hepimiz Leyla'yız", "Öcalan’a özgürlük" sloganları atıldı.

Kitle Place Victoire'a gelerek burada eylemlerine devam etti. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde artık kaybedecek hiç vaktimiz yok, Kürdistanlılar ve dostları, açlık grevi eylemleri etrafında direnişi daha da büyüterek faşizmi yıkalım çağrısı yapıldı.

MARSİLYA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi protesto etmek için Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Fransa’nın Marsilya kentinde bir eylem gerçekleştirildi.



Marsilya Canabiere meydanında saat 19.00 da bir araya gelen yüzlerce kişi Vieux Port Meydanı’na doğru yürüdü.

Leyla Güven tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” yazılı pankart açan eylemciler sık sık Erdoğan ve AKP aleyhine sloganlar attı. Fransızca bildirinin okunduğu eylemde Avrupa kamuoyuna ölüm sınırına ulaşan açlık grevi direnişçilerinin taleplerine karşı duyarlılık çağrısı yapılırken Avrupa devletlerinin suskunluğu ve ikiyüzlü politikaları protesto edildi.

Alana ulaşan kitle Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayıp ardından Fransızca bildiri okunurken DTM adına konuşmalar yapıldı.