Fransa’nın üç merkezinde tecrit protestosu

Fransa'nın üç kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.

Fransa'nın Le Mureoux ve Paris'in Villiers Le Bel ve Evry banliyölerinde Kürdistanlılar tecride protesto ederek aşlık grevi eylemlerine sessizliği kalınmaması çağrısı yapıldı.

Fransa'nın Normandia bölgesi Le Mureoux'da akşam saatlerinde DTKM meclisi öncülüğünde yapılan eyleme yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Açlık grevi eylemcilerinin fotoğraflarının taşındığı eylemde "Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı.

Le Mureoux belediyesi önünde toplanan Kürdistanlılar sloganlarla şehir merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş boyunca Öcalan'a yönelik tecrit ve açlık grevleri ile ilgili bildiriler dağıtıldı.

Eylemde Fransa kamuoyunun açlık grevi eylemlerini sahiplenme çağrısında bulunuldu.

Paris'in Villiers Le Bel ve Evry banliyölerinde Kürdistanlılar açlık grevi eylemlerine destek için eylem halindeydi.

Villiers Le Bel ve Evry'de gar önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlılar "Öcalan'a özgürlük" pankartları açarak açlık grevi eylemcilerinin fotoğraflarını taşıdılar.

Eylemde “Artık gelinen aşamada açlık grevi eylemlerine daha fazla sessiz kalınamaz, başta Kürdistanlılar ve dostları olmak üzere her an eylem halinde olmalı” mesajı verildi.

Eylem yarın saat 14.00'de Paris Republiqe meydanında yapılacak eyleme güçlü katılma çağrısıyla son buldu.