Fransız Komünist Partisi’nden açlık grevleri ile dayanışma mesajı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto eylemlerine ilişkin açıklama yapan Fransız Komünist Partisi, “Fransız Komünist Partisi Erdoğan'a ‘DUR’ demek için seferberlik ve dayanışma çağrısında bulunuyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Fransız Komünist Partisi “Diktatör Erdoğan’ın insan haklarını yok saymasını kınamak amacıyla Kürt Hareketi, Avrupa ve Fransa’da açlık grevi başlattı” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Fransız Komünist Partisi olarak Türkiye’deki demokratlarla, Kürt halkı ile ve Leyla Güven'in Türkiye’deki Kürtlerin kültürel ve politik hakları, barış ve demokrasi için verdiği mücadelesini dayanışma duygularımızla destekliyoruz.

Ankara’nın popülist, otoriter ve neo-liberal politikası ülkeyi derin bir kutuplaşmaya sürüklemiştir. Bu da beraberinde toplumsal bir kırılma ve ağır bir ekonomik krizi getirmiştir. Ankara Kürtlere karşı ölümcül bir savaşa girişti, Alevleri tutucu, ahlakçı, Sünni iktidarı ile eziyor. Bu eril zihniyetiyle özelde kadınlara genel olarak da özgürlüklere saldırıyor.

Olağanüstü Hal ile yönetilen bu rejim demokratlara karşı keyfi uygulamaları güçlendirirken, devletin paramiliter aygıtını yükseltiyor. 2015'ten bu yana Erdoğan Kürtlere açık bir savaşı hayata geçirmiş; HDP'nin onlarca seçilmişini ve 5 bin siyasetçi-militanı tutuklamıştır, şehirleri yerle bir etmiştir.

Avrupa insan hakları mahkemesi HDP'nin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğünü talep etmiş ama Recep Tayyip Erdoğan insan hakları mahkemesinin bu kararını şiddetle reddederek çiğnemiştir.

PKK lideri Abdullah Öcalan yıllardır İmralı adasında tecrit komşularında tutuluyor, uluslararası ve Avrupa sözleşmelerinden doğan hakları fütursuzca inkâr ediliyor ve hiçbir haktan faydalanamıyor. İnsanlık dışı uygulamalara maruz kalsa da Türkiye’de barış yolunu açma konusundaki ısrarını yitirmiyor.

Öcalan'ın özgürlüğü ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması ki o savaşçılardı Irak'ta DAİŞ'e karşı cesaretle savaşıp binlerce Yezidi kürdün hayatını kurtaran, Türkiye'deki ve bölgedeki barış için gerçekçi bir adım olacaktır.

Türkiye Efrîn kontonunu gasp ettiğinden bu yana Suriye'de işgalci ve kriminel bir savaş yürütüyor. Bu anlamda Türkiye çihatçıları barındırarak bölge için ağır bir tehlike oluşturularak Rojava'daki demokratik ve özgürlükçü deneyimi kırmak istiyor.

Fransız Komünist Partisi Erdoğan'a ‘DUR’ demek için seferberlik ve dayanışma çağrısında bulunuyor.

Fransa ve Avrupa birliği R.T. Erdoğan girdiği suçlu işbirliğine bir nokta koymak zorundadır.

Siyasi tutsakların özgürlükleri için harekete geçmeli ve bu diktatöryal rejimi sorgulamaksızın mahkum etmeli.”