Fransız solu Rojava’ya destek için online eylem başlattı

Fransa’nın en önemli sol muhalif hareketi LFI tarafından Rojava’daki işgali kınamak amacıyla ‘Erdoğan’ın ordusu Rojava’dan defol’ sloganıyla online eylem başlatıldı. 

Jean-Luc Mélenchon liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) tarafından birçok sosyal medya organı üzerinde aynı anda başlatılan eylemde, kullanıcılara işgale karşı talepleri paylaşma imkânı sunuldu. Bugün saat 12.30 itibariyle açılan online eylem kapsamında Facebook ve Twitter üzerinden işgale karşı talepler paylaşıldı.

Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce erişim imkanının sunulduğu ‘Erdoğan’ın ordusu Rojava’dan defol’ başlıklı eylem kapsamında, Kürtlerin DAİŞ ile mücadeledeki fedakarlığına dikkat çekildi. Paylaşıma sunulan cümlelerde Türk işgali sırasında yaşanan katliamlar ve işlenen savaş suçlarına dikkat çeken ve Türk ordusunun derhal geri çekilmesi gibi talepler öne çıkarıldı.

Twitter’dan paylaşıma açık kimi cümlelerde ise işgal saldırısında yaşanan sivil ölümleri ile yüz binlerce sivilin göç ettiğine yer veriliyor.

LFI’nin internet sayfasında düzenlenen ve devam eden eylemde, onu aşkın talebin yer aldığı cümlelerin ayrı ayrı ve farklı dillerde sosyal medyada paylaşılması mümkün.

Partinin düzenlediği online eylemin şu linkten desteklenmesi mümkün:

https://lafranceinsoumise.fr/evenements/erdoganarmyoutofrojava-manifestation-en-ligne/