Freiburg’da silah firması önünde eylem

Almanya'nın Freiburg kentinde Leopar 2 Panzer başka olmak üzere birçok zırhlı askeri araç ve uçağa navigasyon ve teknik araç üreten bir firmanın önünde eylem yapıldı.

Türk ordusunun Rojava işgalinde kullandığı Alman silahlarını protesto etmek amacıyla Alman sol örgütleri tarafından organize edilen eyleme Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi ve Alevi Kültür Dergahı üyeleri de katıldı.

Fabrika önünde Almanya'nın Türkiye'ye silah satışını eleştiren pankartlar eşliğinde bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada Alman devletinin ürettiği silahlarla yıllardır Kürdistan'da katliamlar gerçekleştirildiği belirtilerek, "Son olarak Rojava'ya yönelik soykırım işgalinde yine Alman devletinin ürettiği silahlar kullanılmaktadırlar. Almanya göstermelik bir açıklama ile silah satışını durduğunu belirtmiş olsa da şu an Alman silahları ile siviller de dahil olmak üzere yüzlerce insan kaydedilmekte. Almanya politik olarak bu katliama karşı gereken tepkiyi vermediği gibi kendi silahlarının kullanılmasına da ses etmemektedir. Bir an önce bu tavrından vazgeçip Türkiye'ye yönelik samimi ve hızlı bir şekilde gereken yaptırımları uygulamalıdır denildi.