Freiburg, Den Haag, Haugesund ve Stavanger’de protesto

Almanya’nın Freiburg, Hollanda’nın Den Haag ile Norveç’in Haugesund ve Stavanger kentlerinde, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde kitlesel bir yürüyüş ile Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Yediyüzü aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Alte Synagoge meydanından başladı. "Katil Erdoğan", "Biji berxwedana YPG" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganları atarak yürüyen kitle, kent merkezinde de bir miting yaptı.

Mitingde yapılan konuşmalarda DAİŞ artığı çetelerin ve Türk ordusunun Rojava topraklarını işgal etmesinin hiçbir meşru ve hukuki hakkının bulunmadığı belirtildi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de bir araya gelen binlerce kişi, işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin savaş suçu işlediğine dönük pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde hava sahasının kapatılması için de çağrıda bulunuldu.

HAUGESUND/STAVANGER

Norveç’in Haugesund ve Stavanger şehirlerinde Kürdistanlılar ve dostları Rojava’ya yönelik düzenlenen işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Binlerce bildirinin dağıtıldığı yürüyüşlerde; Rojava Kürdistan’da diktatör Erdoğan ve çete örgütü DAİŞ’in katliamlarına dikkat çekildi.