Freiburg Kürt gençliğinden direnişe çağrı

Freiburg’da bir araya gelen gençler, faşizme, ihanete, tecride karşı Werin Cenga Azadiyê kapsamında gençleri direnişe çağırdı.

Almanya’nın Freiburg kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve TekoJIN aktivistleri, akşam saatlerinde bir araya geldi. Gençler, Türk devletinin HPG/YJA Star gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanımına, KDP ihanetine, siyasi ve fiziki soykırım saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik işkence boyutunda uygulanan tecride karşı Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Gençler şu açıklamayı yaptı:

"Bizler Freiburg’da bulunan TCŞ ve TekoJIN aktivistleri olarak Avrupa’da yaşayan tüm gençlere sesleniyoruz: Avrupa sahasında bulunan gençleri faşist saldırılara karşı ve Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için alanlara çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. Faşist Türk zihniyeti her gün NATO yardımıyla ülkemize saldırıyor. Bunu artık kabul etmeyeceğiz ve Önder Apo tek hücrelik hapiste kaldığı sürece bizler de Avrupa’yı bir gün bile dinlemeyeceğiz. Tüm yurtsever halkımızı bu süreçte her gün Önder Apo’nun özgürlüğü için alanlarda olmalarını ve her türlü yürütülen kirli politikalara karşı sonuna kadar durmadan savaşmaları gerektiğini belirtiyoruz.”