Gävle’de Rewşen Hisên ve QSD şehitleri anıldı

Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarında 13 Ekim günü Girê Sipe’de şehit düşen Suriye Demokratik Güçleri (QSD) gerillası Rewşen Hisên (Rojava Şêbî) ve yoldaşları İsveç’in Gävle kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anmaya civar illerden çok sayıda Kürtdistanlı ve Hisên’in Sandviken kentinde yaşayan kardeşleri de katıldı.

Kürt siyasetçi Hozan Heval, şehitlerin Kürt Halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi için taşıdıkları önemi ele aldığı konuşmasında Şêbî ve yoldaşlarının işgalci Türk devleti ve beraberindeki çetelere kahramanca direndiklerini belirterek “Şêbî gibi yoldaşlarımız olduğu sürece hiç kimse Kürtleri görmezden gelemeyecektir” dedi.

Şêbî’nin dayısı Bavê Zinar, yeğeninin Kürt Özgürlük Hareketi ile tanışmasından sonra büyük bir değişim gösterdiğini ve bütün zamanını ve enerjisini Kürt halkının kurtuluşuna verdiğini söyledi.

Şêbî’nin tüm Rojava ve Kürdistan halklarının şehidi olduğunu söyleyen Zinar, “Şêbî ne ilk ne de son şehidimizdir. Özgür bir Kürdistan’ı Şêbî ve yoldaşlarına armağan edene kadar mücadele edeceğiz” ifadeleriyle kararlılık mesajı verdi.

Şehit Aileleri Komitesi adına bir konuşma yapan 3 çocuğunu şehit veren Vecdin Batte, Kürt toplumundaki gelişme ve bilinçlenmeyi kendi yaşamından örnekler vererek anlattı.

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırı ve katliamlarakarşı kararlıkla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Batte, “Ancak bizler daha fazla şehit vermek istemiyoruz. Vicdanı olan herkesi Türk devletinin katliamlarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.