Genç kadınlardan “AB harekete geç!” çağrısı

Genç kadınlar, “Önder APO’nun tecrit altında tutulmak istenilen ideolojisi ve fikirleri, bizim mücadele sebebimizdir” diyerek yürüdü.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da TekoJIN aktivistleri öncülüğünde 9 Ekim uluslararası komployu kınamak için yurtsever halkın katılımı ile bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) aktivistleri öncülüğünde bir araya gelen gençler ve yurtsever halkımız, “Werin Cenga Azadiyê“ hamlesi kapsamında Christian-Broda-Platz meydanından Museumsquartier’e kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Aktivistler yaptıkları eylemi 23 yıllık uluslar arası gerçekleşen komployu kınamak için gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Etraftan geçen halkın bilgilendirilmesi için Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Eylemciler Önder APO bayrakları ve “Stoppt folter gegen Öcalan” (Öcalan’a karşı işkenceyi durdurun), “EU muss handeln” (AB harekete geçmeli) yazılı pankart açtı.

TekoJIN adına bir açıklamada bulunan genç kadınlar; “Önder APO’nun özgürlüğü tüm halkların özgürlüğü olmakla birlikte ilk başta da kadınların özgürlüğüdür. Bunun için tüm alanlarda genç kadınların öncülüğü ile bir seferberlik süreci başlatılmalı. Dönem fedakarlık istiyorsa en büyük fedakarlığı yapmaya hazır şekilde olmalıyız. Önder APO’nun tecrit altında tutulmak istenilen ideolojisi ve fikirleri bugün bizim mücadele sebebimizdir. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlanmayana kadar bizler alanlardan çekilmeyeceğiz! Artık tüm yurtsever halkımızın Önder APO’nun özgürlüğü için alanlarda yer almasını ve  kazanana dek mücadele etmeleri gerektiğini belirtiyoruz” çağrısında bulundu.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte sık sık “Bijî Serok APO” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.