Gençler tutsaklara selam verip Stuttgart'a ulaştı

Gençler Ludwigsburg’dan Stuttgart’a kadar yürüyerek yürüyüşün ikinci gününü tamamlarken, Stammheim hapishanesi önünde tutsaklarla dayanışmak amacıyla bir miting yaptı.

Dün Heilbronn’da Uzun Yürüyüş’e start veren gençler, bugün ise Ludwigsburg’dan itibaren 19 km mesafe kaydederek Stuttgart’a ulaştı.  

Yürüyüş öncesi gece saatlerinde Bakurê Kurdistan ve Rojava’da gerçekleşen deprem sonucunda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gençler saygı duruşu ardından yaptıkları açıklama ile halkın yanında olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında, özellikle faşist Türk devletinin Kürdistan’da gereken önlemleri almamasına ve bilinçli bir şekilde Kürt halkını ölüme terk etmesine karşı öfkelerini dile getirdi.

Ardından “Bijî Serok Apo” sloganı ile yürüyüşe başladı.

Yürüyüş güzergahında Stuttgart Stammheim hapishanesi önünde tutsaklarla dayanışma amaçlı bir miting yapıldı. Açıklama esnasında hapishaneden slogan sesleri yükselmeye başladı.

Merdan K., ve Mazlum D.’nin tutsaklığının Almanya-Türkiye ilişkilerinin bir sonucu olduğu belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: "Kendilerini Kürt Özgürlük Hareketi için örgütleyen aktivistler, kriminalize edilmeye ve haklarında yasal kovuşturma yapılması için §129b paragrafı araçsallaştırılmaya devam ediyor. Kürt gençliği sindirilmeye, kültürlerinden, inançlarından, dillerinden koparılmaya çalışılıyor. Çünkü gençlik ve gençlik ruhu olmadan devrim olmaz. Gençliği kaybetmek, umudu kaybetmek demektir. Kürtlere yönelik adaletsizlik ve şiddet her zaman PKK ile mücadele edilerek meşrulaştırılmaktadır. Kürtler, PKK kurulmadan önce de Türk devleti tarafından katledildi. Burada da Almanya'da Merdan K., ve Mazlum D., siyasi bağlılıkları nedeniyle hapsediliyor. Temel hakların, ifade ve toplanma özgürlüğü gibi önemli görülen kişi hakları Kürtler söz konusu oldu mu maalesef görülmüyor. Buradan yüksek sesle "Bütün siyasi tutsaklara özgürlük, diyoruz."

Gençler büyük bir moralle sürdürdükleri Uzun Yürüyüş'ün 2. gününü, Stuttgart kent merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne yönelik yaptıkları açıklama ardından sonlandırdı.

Gençlerin programı akşam saatlerinde etkinliklerle sürecek. Gençler, eylemin 3. günü ise Stuttgart’dan Böblingen’e kadar yol yürüyecek.