Gençler işgal saldırılarına karşı Basel meydanlarındaydı

Basel’de gençler, Türk devletinin işgal saldırılarına “Kürdistan’da yüz yıldır kimyasal saldırılar devam ediyor” pankartıyla dikkat çekti, tüm gençleri seferberlik ruhuyla eylemliliğe çağırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Türk devletinin Rojava’ya ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Akşam saatlerinde Basel Claraplatz’da bir araya gelen gençler, burada bir miting gerçekleştirdi. Almanca ve Kürtçe “Kürdistan’da yüz yıldır kimyasal saldırılar devam ediyor” yazılı pankart taşındı.

PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin üzerinde bulunduğu flamalar taşıyan gençler, İsviçre devletinin Türk devleti ve KDP’ye olan desteğini de protesto etti. Gençler miting boyunca “Bijî Serok Apo”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarını attı.

Eyleme ilişkin bir açıklama yapan TekoJIN üyesi Zîlan Dersim, şunları vurguladı: “Faşist TC’nin hain KDP’nin işbirliği ile Rojava, Şengal, Mexmûr ve Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı hava saldırıları sonucunda şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Türkiye’ye destek çıkan Avrupa ve NATO devletleri de bu şehadetlerden birinci dereceden sorumludur. Biz Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler olarak bu saldırılara karşı her zaman alanlarda olacağız. Tüm Kürdistanlı ve enternasyonalist gençliğe çağrımız, alanlarda mücadelemize daha çok sahip çıkılması yönündedir. Bunun için de her yerde örgütlü bir şekilde eylemler yapılmalıdır. Tüm gençleri Kürdistan’da yaşanan bu savaşa karşı sürekli ve seferberlik ruhuyla eylemselliğe çağırıyoruz. Medya Savunma Alanlarına yönelik yapılan saldırıları kınamak için Kürdistanlı gençliği gerçekleşecek olan eylem ve etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.”

Eylem atılan sloganların ardından sona erdi.