YENİLENDİ

Gençler Paris ve Marsilya’da Abdullah Öcalan’ın paradigmasını anlattı

Başkent Paris’te Eyfel Kulesi meydanında ve Marsilya’nın Viaport sahilinde stant açan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını turistlere tanıttı, İmralı soykırım sistemini teşhir etti.

Fransa’nın başkenti Paris ile Marsilya kentinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi kapsamında stant açıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Melun ve Villiers-le-Bel banliyölerinde yaşayan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını tanıtmak ve İmralı soykırım sistemini teşhir etmek amacıyla Eyfel Kulesi önünde stant kurdu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde açılan stantta, Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasına dair Fransızcaya çevrilmiş broşürler yer aldı. Gençler, çevreden geçen turistlere bu broşürleri ve Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı kartpostalları karanfille birlikte dağıttı.

Gençler ayrıca “Önder Apo’nun felsefesiyle özgürleşiyoruz” şiarı ile bir saatlik okuma etkinliği düzenledi.

MARSİLYA

Şehid Tijda Ekecik Gençlik Meclisi üyeleri, Marsilya’nın Viaport sahilinde stant açarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından bölümler okudu.

Büyük ilgi gören okuma etkinliğinde, İmralı soykırım sistemi hakkında bilgi almak için standa gelen gençlerle tartışma yürüttü.

Gençler, Abdullah Öcalan’ın savunmalarını ve İmralı işkence sistemine dair bilgilendirme broşürlerini karanfillerle birlikte çevredekilere dağıttı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlik, halay ve “Bijî Serok Apo” sloganıyla sonlandırıldı.