Gençler tecride karşı Solothurn’da alanlardaydı

Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz' diyen Kürt gençleri İsviçre'de alanlarda olmayı sürdürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecritin kırılması be özgürlüğünün sağlanması talebiyle  Avrupa devrimci gençlik hareketleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN'in (Jinên Ciwan ên Têkoşer) Mayıs ayında startını verdiği seferberlik çağrısına cevap veren İsviçre'deki Kürt gençleri alanlarda olmayı sürdürüyor. 


'Werin Cenga Azadîyê!' hamlesi çerçevesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden Kürt gençlerinin bugünkü eylem adresi Solothurn kentiydi.

Bahnhofplatz alanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği pankart ve dövizler ile Abdullah Öcalan posterleri taşıyan gençler burada bir miting düzenledi.

Eylemde TekoJIN ve TCŞ aktivistleri tarafından Türkçe, Kürtçe ve Almanca konuşmalarda 'Önder Apo üzerinde 24 yılı aşkın süredir devam eden tecrit son 25 aydır ağır koşullar altında sürdürülmektedir. Dört parça Kürdistan'da tecrite karşı süren direnişi esas alan Kürt gençleri olarak bizler nerede olursak olalım tecrite ve esarete karşı Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz' denildi. 

Solothurn Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan açıklama sonrası Almanca basın metni okundu.

Eylem Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle seferberlik ruhunun yükseltilmesi çağrısıyla atılan sloganlarla sonlandırıldı.