Enternasyonalist gençlerden BM önünde eylem: Her yer direniş!

Enternasyonel gençler, işgal ve soykırım saldırılarına karşı sessiz kalan BM’yi gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemiyle protesto etti. 

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı uluslararası alandan tepkiler gelmeye devam ediyor. İsviçreli alternatif gruplara mensup bir grup genç ve Kürdistanlılar, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde gerçekleştirdikleri eylemle, işgal ve soykırım saldırıları karşısında sessiz kalan BM’yi protesto ederek, uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı. 

BM önünde gerçekleşen eylem esnasında bir grup enternasyonalist genç, bariyerleri aşarak BM giriş kapısı önünde bulunan demirlere kendilerini zincirledi. Sık sık “Yaşasın Rojava direnişi”, “Her yer direniş her yer Rojava”, “Terörist Erdoğan” sloganları atan gençler ve eylemciler, BM’nin sessizliğini bozarak Türk devletine karşı harekete geçmesini istedi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde polis eylemcilere herhangi bir yönelimde bulunmadı. 

Eylemciler, polisle yaptığı görüşmenin ardından eylemlerine son verirken, yaptıkları açıklama ile enternasyonlist gençler olarak Rojava direnişini sahiplenmek ve Türk işgaline karşı durmak için alanlarda olmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. 

Öte yandan, eylemin BM Cenevre çatısı altında Kürtsüz gerçekleşen Suriye anayasa komitesi toplantılarının devam ettiği anda gerçekleşmesi büyük yankı uyandırdı.