Gençlerden tecride ve işgale karşı eylemler

Gençler, Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Paris’in iki banliyösünde ve Marsilya’da tecrit ve işgali yürüyüş ve sloganlarla protesto etti.

Fransa’nın Marsilya kenti ile Paris’in Drancy ile Villiers Le Bel banliyölerinde Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullaj Öcalan’a yönelik tecride karşı eylemler gerçekleştirildi.

MARSİLYA

Marsilya’nın Bel De Mai meydanında bir araya gelen gençler, NATO’nun Kürtler üzerinden pazarlık yapmasını protesto etti.

Gece saat 22.00’da PKK, TCŞ flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle yürüyüşe geçen gençler, “Katil Türk devletine karşı Kürtleri savun” pankartı taşıyarak, “Bijî Serok Apo” “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı.

DRANCY

Başkent Paris'in Drancy banliyösünün en işlek meydanında Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde bulunduğu flamalar ve Werin Cenga Azadiyê yazılı pankartla yürüyüş yapıldı.

Sık sık“Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “Liberte pour Abdullah Öcalan (Abdullah Öcalan için özgürlük)”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atan gençler, Avrupa’da yaşayan bütün Kürdistan gençliğini mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

VILLIERS LE BEL

TCŞ, Villiers le Bel banliyösünde de Kürt Halk Önderi’ne uygulanan tecride ve keyfi bir biçimde verilen disiplin cezalarına karşı yürüdü. Gençler Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Yürüyüşte, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Liberté pour Abdullah Öcalan” sloganları atıldı.