Gençlikten Strasbourg’da tecride karşı eylem

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer'in çağrısı ile başta Almanya, Fransa ve İsviçre'den yüzlerce gencin katılım gösterdiği Strasbourg’taki yürüyşe direniş damgasını vurdu.

'Türk Devletinin İşgaline Karşı Bi Hev Re Serhildan (Birlikte Başkaldır)' şiarıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen yürüyüşte Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecrit protesto edildi.

Saat 12.00'de Strasbourg merkez tren garı önünde Fransa'nın farklı kentleri ile Almanya ve İsviçre'den gençlerin toplanması ile başlayan yürüyüşün en önünde Öcalan'ın ve PKK'nin büyük posterleri ve 'Werin Cenga Azadîyê' pankartı taşındı.

Son günlerde Medya Savunma Alanlarına dönük KDP işbirliğinde gelişen soykırım saldırıları, İzmir HDP il binasına yönelik silahlı saldırı ve Önder Öcalan'a uygulanan tecridin boyutunun gençleri öfkelendirdiği görülürken, bu öfke sloganlara da yansıdı. Gençler sıklıkla, 'Bijî Serok APO', 'Bijî Berxwedana Gerîla', 'Terorist Turquie', 'Liberte Ocalan', ' A bas le régime fasciste en Turquie', 'Em kîne: Apocî ne', 'PKK Halktır, Halk Burada' sloganları atıldı.

Marş ve şarkılarla süren yürüyüşte gençlerin kullandıkları renkli dumanlar, çevredeki insanların dikkatini çekerken, bazıları alkış ve zafer işaretleri ile gençlere destek verdi.

Coşkuyla süren yürüyüş, saat 14'te Strasbourg Etoile Parkı'na geldiğinde burada bir miting düzenlendi. Mitingde gençler halaylar çekip sloganlar attı. Mitingde Paris TEV-ÇAND üyeleri bir konser düzenledi.

Yapılan konserin ardından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Avrupa’da bulunan gençlerin faşist Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına karşı aralıksız alanlarda olmalı vurgusu yapıldı.

Miting halaylar ve sloganlarla sona erdi.