Glasgow, Helsinki ve Graz’da Rojava Günü eylemi

İskoçya’nın Glasgow, Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve Avusturya’nın Graz kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Dünya Rojava Günü için alanlardaydı.

GLASGOW

İskoçya’nın Glosgow kentinde de Kürdistanlılar ve dostları 2 Kasım Dünya Rojava Günü için buluştu. Şehir merkezinde biraraya gelen yüzlerce kişi pankartlar, dövizler ve bayraklar açarak Türk devletinin 9 Ekim’den bu yana sürdürdüğü işgal saldırısını kınadı. İskoçların da yoğun ilgi gösterdiği gösteride İngiltere’den Rojava’ya gidip şehit düşen savaşçıların fotoğrafları taşındı.

HELSİNKİ

Fiinlandiya’nın başkenti Helsinki’de de 2 Kasım Dünya Rojava Günü için halklar biraraya geldi. Kent merkezinde toplanan kalabalık bir kitle Hakaniemen Tor meydanından yürüyüşe geçti. Kampi meydanında son bulan yürüyüşte PKK, YPG/YPJ bayrakları taşındı ve sık sık Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de 2 Kasım Dünya Rojava Günü için kitlesel bir gösteri vardı. Merkez tren garı önünde biraraya gelen Kürdistanlılar ve dostları Rojava amacıyla bir miting düzenlendi. SPÖ temsilcisinin de bir konuşma yaptığı mitingde Türk devletinin saldırıları ve katliamları atılan slogan ve açılan pankartlarla kınandı.

Avusturya Civaka Azada Eş Başkanı Halis Sever de mitingde bir konuşma yaptı. Kürt halkının mücadelesi ve halkların birliği karşısında uluslararası güçlerin hesap ile planlarının boşa çıkacağını belirten Sever, Rojava devriminin tüm insanlığa ait olduğunu söyledi. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı miting atılan sloganlarla sona erdi.