Graz ve Allessandria’da komplo protestosu

Avusturya’nın Graz ile İtalya’nın Allessandria kentinde uluslararası komplo protesto edildi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde saat 15.00’da Herrengasse’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, 15 Şubat uluslararası komplo ile Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Bildirilerin okunduğu eylemde Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCK, YPG, YPJ ve TJK-E bayrakları taşıdı.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Terörist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları attı.

Kürdistanlılar ve dostları, BM’ye de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için harekete geçme çağrısı yapan mektuplar da gönderdi.

ALLESSANDRIA

İtalya’nın Allessandria kentinde de komplo bir eylemle protesto edildi.

Kürdistan’a Doğru Derneği Başkanı Antonio Olivier tarafından düzenlenen eylemde komploya ilişkin bildiri dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.

Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da kınandığı eylemde Türkiye cezaevlerinde tutsaklara yönelik baskı, işkence ve hak ihlallerine ilişkin de değerlendirmeler yapıldı.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Bimre îxanet”, “Cezaevi direnişi onurumuzdur” sloganları atılırken, standa Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve PKK bayrakları asıldı.