Graz, Bordeaux, Oslo ve Berlin'de saldırılara ortak tepki

Avusturya’nın Graz, Fransa’nın Bordeaux, Norveç'in başkenti Oslo ve Almanya'nın başkenti Berlin'de alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

GRAZ

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılar Avusturya’nın Graz kentinde protesto edildi.

Hauptplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Güney Kürdistan’ı bombalayarak, sivilleri katletmesini kınadı.

Bildirilerin dağıtılıp okunduğu eylemde sık sık, Trük devletini ve Erdoğan’ı kınayan sloganlar da atıldı.

Eylemde DKTM adına yapılan konuşmada direniş mesajı verildi.

Eyleme SPÖ, KPÖ ve sol örgütler de katıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylem CDK-B ve Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlendi.

Fransızların da katıldığı yürüyüşte sık sık “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “DAİŞ terörist TC kurtarıcısı”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Eylemde CDKB temsilcisi Mehmet Varto bir konuşma yaptı. Varto, saldırılara karşı reflekslerin canlı tutulması gerektiğini belirtti. Eylem sloganlarla sona erdi.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da ise eylem adresi Türk Büyükelçiliği önündeydi.

KCDK-E Başur Komitesi öncülüğünde düzenlenen eylem ile Türk devletinin katliam saldırıları protesto edildi.

“Faşist sömürgeci Kürdistan’dan defol”, “Katliamlara son” sloganlarının atıldığı eylemde Avrupa devletlerinin katliam saldırılarına tepkisizliği de protesto edildi.

Eylem konuşmalardan sonra sloganlarla sona erdi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de eylem adresi Hermanplatz’dı. Kürdistanlılar, HDP ile dayanışma ve Türk devletinin Güney Kürdistan’daki katliamlarını yürüyüş ile protesto edildi.

Destan Kadın Meclisi ve NCKM’nin organize ettiği yürüyüşle birçok sivil toplum kuruluşları ve Almanlar da katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra kısa bir konuşma yapan Mehtap Erol “Bizler Avrupa’da yüreğimiz Türkiye’de HDP ile beraber. Asla partimizi ve vekillerimizi yalnız bırakmadık. Halkımıza çağrımız partimize ve velilerimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Die Linke Eşbaşkanı ve Federal Almanya Meclisi üyesi Tobias Pflüger de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Partimiz olarak HDP eşbaşkanlarının özgürlüğü için yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kaldı. Sol Parti olarak her zaman HDP’nin yanında yer alacağız. Sadece demokratik yollarla Kürt hareketi adına çalışma yürütüyor HDP ancak buna rağmen adaletsizce cezaevinde.”

Yürüyüşte sık sık “HDP halktır, halk burada”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.