Grigny’de gençler ve kadınlar: Önderliksiz yaşama alışmayacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Irak devlet güçlerinin Maxmur’u kuşatma girişimi Paris’in Grigny banliyösünde yapılan bir eylemle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde, Avrupa Kürt kadın ve gençlik hareketleri öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Irak devlet güçlerinin Maxmur’u kuşatma girişimini protesto amaçlı bir eylem gerçekleştirildi.

Açıklamada şöyle denildi: “En son 6 ay daha Önder Apo’ya avukat görüş yasağının verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. AKP-MHP faşizmi, Önder Apo’nun ailesi ve avukatları ile görüştürülmemesi konusunda ısrar etmektedir. Biz bu tecrit ve izolasyon politikasını asla kabul etmeyecek ve Önderliksiz yaşama alışmayacağız. KDP ve TC’nin de dayatmaları ile Irak güçlerinin Maxmur Mülteci Kampı’nı kuşatarak, dünyadan yalıtma politikasını hiçbir koşulda kabul etmeyeceğimizi belirtiyor, Maxmûr halkımızın direnişine ses ve güç olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bu eylemimiz bir uyarı niteliğindedir. Kurdistan Özgür Kadın Hareketi ve Devrimci Gençlik Hareketi olarak bundan böyle kesintisiz bir biçimde eylem halinde olacağımızı ilan etmek istiyoruz. Irak güçlerini ve faşist Türk devletini bu iki hassas girişimleri nedeniyle uyarıyoruz.”

Eylemde “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Maxmurê” sloganları atıldı.