‘Güven’in talepleri taleplerimizdir’ sloganları yükseliyor

Paris, Bordeaux, Marsilya ve Viyana’da açlık grevleri ile dayanışma eylemleri düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Fransa’nın başkenti Paris, Marsilya, Bordeaux kentlerinde yürüyüş düzenlenirken, Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise bir bilgilendirme standı açıldı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi eyleminin 74. gününde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in durumuna dikkat çekmek için yürüyüş ve miting yapıldı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) çağrısıyla yapılan eyleme Kürdistanlılar, ACTIT, SKB temsilcileri, Fransız seçilmişler ve parti temsilcileri katıldı.

Republique Meydanı düzenlenen eylemde konuşan Fransa Komünist Partisi Avrupa Parlamenteri Patrick Ve Hayric, Sol Parti ve Boyun Eğmeyenler Hareketi koordinasyon üyesi Danielle Simonnet, Sol Parti milletvekili Eric Cocrel, Leyla Güven'in durumunun çok ciddi ve kritik olduğu belirtilerek Avrupa Konseyi, CPT, Fransa hükümeti bir an önce harekete geçmesinin çok acil ve önemli olduğunu kaydetti.

"Hepimiz Leyla Güven'iz", "Öcalan'a özgürlük" pankartı ile yürüyüşe geçen kitle Türk devletini protesto eden sloganlarla yürüyüşe geçti.

Chatelet Meydanında ise bir miting düzenlendi. CDK-F Eş Başkanı Vedat Bingöl ve Fransa Kürt Kadın Hareketi temsilcisi Berivan Fırat yaptıkları konuşmada, Leyla Güven'in açlık grevinde ölüm sınırına geldiğini belirtti.

Her an eylemde olma çağrısının ardından eylem "Biji berxewdane zindanan" sloganları ile sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürdistanlılar ve dostlarının katılımı ile Öcalan üzerindeki tecridi kınamak ve Leyla Güven’in taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi talebiyle bir yürüyüş düzenledi.

Leyla Güven’in sesine ses olmak için düzenlenen yürüyüşte, “Berxwedan jiyane”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonunda bir konuşma yapan DTKM Eş Başkanı bir konuşma yaptı.

Eş Başkan yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Tevgera Ciwanen Şoreşger öncülüğünde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi. “74 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in talepleri bizim de taleplerimizdir” mesajının verildiği eylemde Hewlêr, Strasbourg ve diğer kentlerde düzenlenen açlık grevi direnişleri de selamlandı.

Canebière Meydanı’nda bir araya gelen kitle, Vieux-Port Meydanı’na yürüdü. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Öcalan’ın dev posteri ile PKK bayrakları taşındı.

Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarının yıl dönümünde protesto edildiği eylemde “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana Leyla Güven”, “Be Serok jiyan na be”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra ise bir miting düzenlendi. Strasbourg’da açlık grevinde olan Kürt kadın siyasetçi Dilek Öcalan da mitingde telefon aracılığı ile bir konuşma yaptı.

Ardından da Kürt siyasetçi Xebat Öcalan bir konuşma yaptı. Öcalan, direnişi sonuna kadar sahiplenme çağrısı yaptı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de düzenlenen bir eylem ile Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevleri direnişçilerinin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

“Leyla Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir” sloganlarıyla François Verdier Meydanı’nda bir miting düzenlendi.

Mitingde Barış Hareketi adına konuşan Christine Roseberg, Güven’in direnişini selamladı ve hiçbir zaman yalnız olmadığını söyledi.

Eylem, “Leyla Güven yalnız değildir” sloganları ile sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla bir bilgilendirme standı açıldı.

Viyana DKTM’nin organize ettiği bilgilendirme standı Stephansplatz’da açıldı.

Öcalan ile Güven’in posterlerinin asıldığı stantta bildiri dağıtıldı.