Güven ve Yağız’dan tecrit kırılıncaya kadar direniş çağrısı

Strasbourg mitingine mesaj gönderen Leyla Güven ve Nasır Yağız, kendilerini yalnız bırakmayan halkı selamlarken, halkın yaşamı durduracak boyutta direnişe geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Hewlêr direnişçisi Nasır Yağız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunu 20. yılında protesto etmek amacıyla Strasbourg’da yapılan mitinge görüntülü mesaj gönderdi.

Öcalan’ın dev posteri ve tecridin kaldırılması ve açlık grevi direnişlerinin selamlandığı pankartlarla süslendiği sahneden sık sık “Leyla Güven onurumuzdur”, “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın zindan direnişleri” sloganları yükseliyor.

“Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” pankartının asıldığı sahnede aynı zamanda, CPT ve Avrupa Konseyi’nin tecride karşı harekete geçmesini talep eden pankartta yer alıyor. Bu yılki yürüyüş ve mitingin diğer yıllara oranla daha kitlesel olması dikkat çekti.

Tecridin kırılması için açlık grevinin 101 gününde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ve Hewlêr’de 88 gündür açlık grevinden olan Nasır Yağız mitinge görüntülü mesajının gösterilmesi ile birlikte on binlerin “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları alanda yükseldi.

GÜVEN AVRUPA HALKINI SELAMLADI

Görüntülü mesajda Strasbourg mitingi ve uzun yürüyüşçülerini selamlayan Güven, uzun yürüyüşlerin ve birçok alandaki direnişlerin kendilerine güç verdiğini kaydetti. Güven devamla şunları ifade etti: “Ülkeden binlerce km uzakta yaşayan ve bu süreç içerisinde yurtseverliğinden hiçbir zaman vazgeçmeyen değerli arkadaşlarım, yoldaşlarım hepinizi Amed zindan direniş ruhuyla selamlıyorum. Bu eylemde beni yalnız bırakmayan başta 4 parça Kürdistan ve zindanlarda direnişte olan ve Strasburg’da açlık grevinde olan arkadaşların eylemi kritik ve önemli bir aşamaya geldi.

Bu eylemlerle birlikte tecridin kırılması gerektiğini bütün dünyaya duyurmuş haldeyiz. Bunun da en büyük payı Avrupa’da yaşayan halkımıza düşüyor. Sesimizin dünyaya duyurulmasına vesile oldu. Eylemimizin başarıya gideceğine yürekten inanıyorum.”

‘TECRİT DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ASLA ÖZGÜR OLMAYACAĞIZ’

“Tecrit devam ettiği sürece biz hiçbir zaman özgür olmayacağız” diyen Güven devamla, “Hepimizin özgürlüğü İmralı’da tecrit altındadır. Kadınların, gençlerin tüm Kürt toplumunun, Türkiye ve Ortadoğu halklarını bir bütünü İmralı ile birlikte tecrit altındadır. Bunu anlatmaya çalıştık. Umarım bu eylemimiz, doğru anlaşılır ve yerini bulur. Bu tecrit ile Ortadoğu barışının üzerine vurulan kilit açılır.

 ‘KİMSE BİZİM İÇİN ÜZÜLMESİN HERKES DİRENİŞE GEÇSİN’

Zor süreçten geçiyoruz ama biz haklı ve meşru bir davanın sahipleriyiz. Kavgamız insan olma kavgasıdır. Kavgamız özgürlük kavgasıdır. Bunun bedelini ödedik ve hala ödemeye devam ediyoruz. Dolaysıyla ben halkımızın bu eylem karşısında üzülmesini istemiyorum. Belki birilerimiz şehit düşebilir ama önemli olan bu eylemin nihai hedefe ulaşmasıdır. Bu hedefte çok yakındır, başarmaya çok yakınız. Ben herkesin moralli olmasını istiyorum. Ölümün üzerine de moralle, zılgıtla gideceğiz. Çünkü biz böyle öğrendik, böyle gördük. Bundan kaynaklı ben bu eylem karşısında herkes, bu eylemeler karşısında kenetlenerek bu mücadele başarıya ulaşacağına kadar, tecrit kırılıncaya kadar alanlardan çekilmemeli. Evet biz buğuna kadar direnerek kazandık, bundan sonra da direnişimiz zafere ulaştıracağız. Biz başaracağız ve mutlaka kazanacağız” dedi.

YAĞIZ: DİRENİŞ TECRİDİ KIRACAK!

Güven’in ardında Nasır Yağız’ın görüntülü mesajı izlendi. Öcalan üzerindeki tecridin gelinen aşamada asla kabul edilemeyecek bir duruma ulaştığı için böyle bir açlık grevinde olduğunu söyleyen Yağız, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerinin komployu tam anlamıyla boşa çıkararak, tecridi kıracağına vurgu yaptı.

Bugün Kürt halkının kaderini yeniden yazmaya başladığını ifade eden Yağız, “Başarıya ulaşmanın Kürt halkının elindedir. Önemli olan var olan direnişi büyüterek her alana yaymaktır. Avrupa’daki halkımız Strasburg’daki direnişe sahip çıksın ve daha çok sahiplensin” dedi.

“Umudumuz var olan direnişle Avrupa’yı sallayarak, onları İmralı’nın kapısına gitmeye zorlamak” diyen Yağız, “Bilmemiz gereken şudur; Kürt halkı Öcalan’dan haber almadan, onunla doğrudan bire bir görüşmeden direnişten vazgeçmeyecektir. Başka türlü de barış olmaz. Kürt halkının bu direnişine karşı sessiz kalamayız. Başkan Öcalan’a karşı bu tecrit kırılmadan da bizler, yaşamımızı durdurmalıyız. Zaman direniş, eylemlilik ve baş kaldırma zamanıdır, herkes olduğu yerde harekete geçmelidir. Strasburg’da bulunan enternasyonalistleri de selamlıyorum, zaman artık eylem zamandır diyorum” ifadelerini kullandı.

Miting konuşmalarla devam ediyor.