'Halkların iradesinin gasp edilmesine fırsat vermeyeceğiz'

Fransa'nın Saint Brieu şehrinde seçime ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan HDP vekili Besime Konca, "Erdoğan'ın, halkların iradesini gasp etmesine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılacak 24 Haziran seçimlerine ilişkin HDP'nin Avrupa'daki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Batı Fransa'nın Saint Brieu kentinde de seçim konulu bir halk toplantısı düzenlendi. Saint Brieu Alevi Derneği'nde gerçekleşen toplantıya HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Veysel Keser katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda, devletin Türkiye'de 2 partili ittifak dönemine geçerek bu yöntemle HDP’yi baraj altında bırakmak istediği belirtildi.

DEMOKRAT KESİMLER HDP BÜNYESİNDE BİR ARAYA GELMELİ

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkan olmaması için demokrasi bileşenlerinin birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulanan konuşmalarda, Erdoğan'ın seçimde önce halklar ardından da mahkemeler tarafından yargılanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Kürdistanlıların, Türkiyelilerin, devrimci, demokrat, insandan yana, savaş karşıtı kesimleri HDP bünyesinde bir araya gelmeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran HDP vekili Konca, "Erdoğan, MHP diğer partilerin halklarımızın iradesini bir daha gasp etmesine fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim kentinde, Türkiye ve Kürdistan'da gerçekleşecek 24 Haziran seçimleri için Mannheim seçim koordinasyonu tarafından Mannheim Altefeurwach'da stant açıldı. HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla açılan stanta Kürdistanlı ve Türkiyeli yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Adeta miting havasına dönüşen etkinlikte, Almanca, Kürtçe ve Türkçe bildiriler okunup dağıtıldı. Etkinlikte HDP seçim komisyonu adına Cano Yıldız, Dei Linke Milletvekili Gökay Akbulut, KCDK-E eşbaşkanı Fatoş Göksungur ve HDK Mannheim eşsözcüsü Mehmet Yaman birer konuşma yaptı. Etkinlik halaylar eşliğinde sona erdi. Mannheim seçim koordinasyonu seçimlere kadar çalışmalarına devam edecek.