Halle’de Paris katliamı şehitleri anıldı

Almanya’nın Halle kentinde 2013 tarihinden katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız (Sara), Leyla Şaylemez (Ronahi), Fidan Doğan (Rojbin) ve 23 Aralık 2022 tarihindeki katliamda şehit düşen Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mir Perwer anıldı.

Leipziger Turm Halle’de bir araya gelen Kürtler ve dostları bir miting ile katliamı protesto ederken, katledilenler anıldı. Kurdistan şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından açıklamalar yapıldı. 
Etkinlikte Gemeinsam Kämpfen adına yapılan açıklamalarda, Fransa ve Türkiye’nin halen katliamı örtbas etmeye çalıştığı ifade edilerek, “Bu komploya cevabımız, dünyadaki tüm kadınlara Sara'yı, Rojbîn'i ve Ronahî'yi anlatıp onların değerlerini, özgürlük ve eşitlik değerlerini yaşatmamız olacaktır” denildi.

Redebeitrag Defend Kurdistan adına yapılan açıklamada da “Amed zindanında düşmana karşı “Ah “ bile demeyen Sara yoldaş, Avrupa’nın ortasında Paris’te katledildi. Bu katliam ile Kürt Özgürlük hareketi ve Kürt Kadın hareketine yönelik bir saldırıydı. Kürt Kadın hareketi ile dayanışma içerisinde olarak anmaya ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz“ denildi.



Redebeitrag Kurdistan Solikomitee Halle ise kapitalist devletlerin Türk devletinin işlediği suçları “devlet sırrı” maskesi altında koruduğunu belirtti ve katliamı gerçekleştirenlerin yargılanması gerektiğini belirtti.

Anma sinevizyon gösteriminin ardından “Şehid Namirin” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla son buldu.