Hamburg’da BM’ye mektup gönderildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için BM’ye görevini yerine getirmesi çağrısı yapan Kürdistanlıların mektup gönderme etkinliği sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’e imza gönderme kampanyası sürüyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde de Kürdistanlılar BM’ye mektupları Altona semtindeki merkez postanesinden gönderdi.

Merkez postane önünde bir araya gelen Kürdistanlılar etkinlik öncesi de bir açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan DKTM Eşbaşkanı Selahattin Irmak, “Önderliğimizden uzun bir süredir haber alamıyoruz. Bizler Önderliğimizin içinde yaşadığı tecrit koşullarından duyduğumuz kaygıları bir mektup halinde BM Genel Sekreteri’ne yolladık” dedi.

FED-DEM’den İmam Semsur ise uluslararası komployu boşa çıkarmak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkmak için böylesi bir etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

“Koşullar ne olursa olsun, bu halk önderliğini asla yalnız bırakmayacak, felsefesi ve düşünceleri etrafında kilitlenecektir” diyen Semsur, yarın saat 16.00’da Türk Konsolosluğu önünde düzenlenecek uluslararası komployu protesto eylemine de katılım çağrısında bulundu.