Hamburg’da gençler Rojava için alanlara çıktı

Almanya’nın Hamburg kentinde bir araya gelen Kürt gençleri işgalci Türk devletinin Rojava ve gerilla alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) tarafından organize edilen eyleme çok sayıda genç katıldı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarını protesto amacıyla yapılan yürüyüşte sık sık “Bîjî Berxwedana Rojava”, “Bîjî Serok APO”, “Bîjî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca devrimci marşlar okuyan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi de protest ederek, İmralı ve gerilla direnişini selamladı.

Eylemciler adına yapılan bir açıklamada “Biz Kürt gençleri olarak Rojava’ta yönelik saldırılar oldukça yerimizde durmayacağız. Tüm Kurdistan halkına çağrıda bulunuyoruz; bu saatten sonra herkes meydanları doldurarak direnmeli, seslerini gerillaya kadar göndermelidir” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Faşist Türk devleti Kuzey Doğu Suriye halklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak devam ediyor. Faşist Türk devleti yıllardır Rojava’daki demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü projeyi tasfiye etmek istiyor. Halkımıza yönelik saldırılara cevapsız kalmayacağız. Gençler olarak diasporadaki Kürt gençlerine topyeküm direnişi büyütmeye çağrısında bulunuyoruz. Demokrat ve özgürlük isteyen tüm dostlarımıza eylemselliği büyütme çağrısını yapıyoruz. Almanya’daki sivil toplum kuruluşlarına dayanışma çağrısında bulunuyoruz. Faşist Türk devletinin tüm saldırılarının arkasında Alman devletinin desteği ve silahları var. Birlikte sesimizi yükseltelim ve Rojava direnişine sahip çıkalım.”