Hamburg ve Köln'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

Almanya'nın Hamburg ve Köln kentlerinde eylem düzenleyen gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Avrupa'da gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto eylemleri düzenliyor.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde TCŞ aktivistleri öncülüğünde eylem düzenleyen Kürdistanlılar “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle bir miting düzenledi.

Hamburg’da düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edilirken, fiziki özgürlüğü talebi dillendirildi.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Es Lebe Öcalan” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Şengal’de gerçekleştirilmek istenen katliam ve ihanet çizgisinin bitirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Yaklaşık bir saat süren eylemde gençler PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri bayrakları açtı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, “Werin Cenga Azadiye” hamlesi kapsamında Kürt Hallk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Türk devletinin Kürdistan’daki soykırım saldırılarına dikkat çekmek WDR binasında sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Kurum yetkililerine taleplerine ilişkin dosya sunmak isteyen gençler polis engeli ile karşılaştı.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Merkel finanziert, Erdogan bombadiert”, “Schluss mit dem Massacker in Kurdistan”, “Iran Irak Syrien Türkei, bei jeder Schweinerei ist die BRD dabei!” sloganları attılar.

Ardından kurum yetkililerine dosyalarını sunan gençler sloganlarla eylemlerini sonlandırdılar.