Hanau’daki ırkçı saldırı ardından göçmenlerden antifaşist örgüt

Almanya’nın Hanau kentinde Şubat ayında gerçekleşen ırkçı katliamın ardından, Frankfurt’ta farklı uluslardan göçmenler ve gençlik örgütlerinden oluşan antifaşistler, “Migrantifa” adlı yeni bir örgütlenmeye gitme kararı aldı.

Hanau’da bir Alman faşist tarafından göçmenlerin doğrudan hedef alınarak iki nargile kafeye düzenlenen ırkçı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Şok etkisi yaratan bu saldırının ardından Almanya ve dünyanın bir çok yerinde günlerce protesto eylemleri gerçekleşmişti.

Frankfurt’ta farklı uluslardan geçleri bünyesinde toplayan komünist örgüt Young Stuggle’nin çağrısıyla antifaşistler bir toplantıda buluştu.

Bir çok ulus ve örgütten 60’a yakın antifaşistin katıldığı toplantıda, Hanau katliamı ardından antifaşist mücadelenin ihtiyaçları tartışıldı.

Frankfurt enternasyonal merkezde yapılan toplantıda Young Struggle üyeleri, “Migrantifa” adı altında yeni enternasyonal antifaşist mücadele konseptini sundu.

Gençlik örgütü Young Struggle, toplantı öncesinde ırkçılığa karşı mücadeleye duyarlı olan yerli halkı toplantıya katmak için Frankfurt’un birçok semtinde afişleme ve bildiri dağıtımı yapmıştı.

Toplantıda bir dizi karar da alındı. Göçmenlerin yaşadığı semtler ve mekanlarda örgütlenme çalışmalarını arttırmayı öngören oluşum, ırkçı ve ayrımcı siyasetin teşhir etme, 120 yıllık gizlilik kararı uygulanan NSU dosyalarının kamuoyuna açıklanması için mücadele yürütme ve kitlesel eylemler düzenlemeyi de önüne hedef olarak koydu.

Migrantifa’ya iklim hareketleri, göçmen kurumları ve yerli antifaşist güçlerin de dahil edilmesi için çaba gösterileceği belirtilirken, bir diğer karar şöyle ifade edildi: “Bir haftalık hazırlıktan ve ön eylemlerden sonra ırkçılığa ve faşizme karşı oluşan yeni enternasyonal güç olarak katliamın siyasi sorumluluğunu taşıyan burjuva partilere, Alman devletine, istihbarata ve ırkçı polise karşı uzun soluklu çalışma başlatılacak.”