Hanau ve Marignane’de şehitler anıldı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen Ecevit Temel ve Mehmet Temel kardeşler, Almanya’nın Hanau; İlhami Aydemir ise, Fransa’nın Marignane kentinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Almanya’nın Hanau kentinde 17 Eylül 2016’da şehit düşen Ecevit Temel (Tekin Faraşîn) ile 1995’te şehit düşen Mehmet Temel (Bager Colemêrg) kardeşler; Fransa’nın Fransa’nın Marignane kentinde ise Medya Savunma Alanları’nda olan Avaşîn’de 25 Eylül 2015’te Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında şehadete ulaşan İlhami Aydemir (Serhildan Serêçiya) için anma etkinliği düzenlendi.

HANAU

Hanau’da bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anma etkinliği, saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte, şehit kardeşlerin yakını İlyas Yalçın ile Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği temsilcisi, TJK-E aktivisti Döne Güzel ve şehit Ecevit Temel'in mücadele arkadaşı İbrahim Munzur birer konuşma yaptı.

TJK-E aktivisti Döne Güzel, "Mücadelemize değer ve hizmet söz konusu olduğunda aklımıza ilk gelen şehit arkadaşlarımızdır. Kürdistan’ın her dört parçasında faşizme karşı büyük bir direniş sergileniyor. Medya Savunma Alanlarında HPG savaşçıları AKP-MHP savaş rejimine bağlı orduları püskürtüyor. Bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor; mücadeleyi yükseltmek ve Önder Apo'nun özgürlüğü sağlayana dek alanlarda olmak” diye konuştu..

İbrahim Munzur ise, birçok şehidin yaşamına tanık olduğunu belirterek, şunları ekledi: “Heval Tekin, Nûda Nûpelda, Delîla Hakî’nin mücadelesi anlatılmaya değer. Onların yaşamdaki duruşları, son nefeslerine kadar fedaice duruşları bize örnektir. YPS'de kalmış bu arkadaşlar mücadelenin öncü güçleridir. Haki'nin mutevazı duruşunu, Tekin’in pratiğini örnek alıyoruz. Mehmet Sait üçlü ve Yasin Bulut, cezaevi arkadaşlarıydı. Uzun süre bu mücadelede öncü konumunda yer aldılar. Tekin ve Şükrü arkadaşların şahsında bütün arkadaşları saygıyla anıyorum."

Şehitlerin yakını İlyas Yalçın ise, şehit Tekin ve Bager şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini saygı ile andığını belirterek, “Öncelikle aile olarak bizim heval Tekin üzerinde bir hakkımız yok, çünkü o, PKK’de büyüdü. Ailesi PKK hareketidir. Diğer yoldaşları gibi halkı için mücadele etti. Bireysel anlamda hiçbir şey istemedi. Halk tarafından sayılan sevilen bir yoldaştı. Şehit olmadan önceki son isteği de yoldaşları içindi. Bize tavsiyesi Kürt özgürlük mücadelesine sahip çıkmamız yönündeydi. ‘Halkınıza hizmet edin’ diyordu. Yaşamı ile hep bize örnek oldu. Bize düşen de kanımızın son damlasına kadar onların haklı davasına sahip çıkmaktır. Onunla birlikte şehit düşen Heqî Mêrdîn, Delîla Kobanê, Nûpelda Çiya ve Nûda Mêrdîn’i saygıyla anıyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

KDP’nin Kürt halkına yönelik tutumuna tepki gösteren İlyas Yalçın, şöyle seslendi: “Kürdistan özgürlük mücadelesi için savaşan kahramanlara ihanet etmeyi bırakın. Düşmana hizmet etmeyi bırakın. Ulusal birlik aşamasında olduğumuz bu süreçte böyle alçakça saldırılarla heval Şükrü Serhad’ı şehit edenler, günü geldiğinde sizin de düşman olacak, bunu bilin!"

Anma, konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

MARIGNANE

Medya Savunma Alanları’nda olan Avaşîn’de 25 Eylül 2015’te Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında şehadete ulaşan İlhami Aydemir (Serhildan Serêçiya), Fransa’nın Marignane kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı anma etkinliğinde şehitler köşesi hazırlandı.

Etkinlikte Marsilya DKTM adına bir konuşma yapıldı. Türk devletinin Güney Kürdistan‘da KDP eşliğinde gerilla ve sivillere yönelik saldırısına dikkat çekilen konuşmada, şöyle denildi: „Başûr’da brakujî değil ihanet var. Türk devletine yol veren, ona öncülük eden KDP’dir. Düşmanımızı tanıyıp direnişimizi buna göre büyütmemiz gerekir. Şehitlerimizin yolunda gitmeye devam edeceğiz.“

Etkinlikte, PKK Şehid Aileleriyle Dayanışma Komitesi Üyesi, dün Süleymaniye’de katledilen Yasin Bulut (Şükrü Serhat) da anıldı. Anma, “Bijî Serok Apo“, “Bijî berxwedana gerîla“ ve “Şehîd namirin“ sloganlarıyla sona erdi.

SEFERBERLİK HAMLESİ KAPSAMINDA GENÇLİK EYLEMİ

Anma etkinliğinden sonra kent merkezinde bir araya gelen gençler, “Werin Cenga Azadiyê” seferberlik hamlesi kapsamında eylem yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ile Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürdistan halklarına uygulanan tecride, faşist TC’nin işgal ve soykırım saldırılarına ve KDP’nin ihanetçi çizgisine karşı başlattığı seferberlik hamlesine Fransa’nın Marignane kentinde bulunan gençler katıldı.

Akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, TCŞ ve TekoJIN adına yapılan açıklamayı okuyup seferberlik hamlesine katıldıklarını belirtti. Gençler, tüm Kürdistan gençliğine seferberliğe katılma çağrısında bulundu.

Gençlerin eylemi “Bijî Serok APO”, “Şehîd Namirin” ve “Werin Cenga Azadiyê” sloganlarıyla sona erdi.