Hannover’de Kürdistan’ı Savun yürüyüşü

Hannover’de Türk devletinin işgal saldırılarına maruz kalan Kuzey ve Doğu Suriye’de, bölgenin hava sahasının kapatılması talebiyle eylem düzenlendi.

Rojava Devrimin 10. yılı ve Türk devletinin saldırılarına uğrayan bölgenin hava sahasının işgalciye kapatılması talebiyle miting ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Hannover merkezinde bugün saat 14.00’da saygı duruşu ile başlayan mitinge, Hannover Halk Meclisi, PYD, Ronahî Kadın Meclisi, Avrupa Devrimci Komün Meclisleri-Hannover ve Partiya Roj katıldı.

Avrupa Devrimci Komün Meclisleri-Hannover adına konuşan temsilci, "Rojava bizim onurumuzdur. Bugün onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Rojava sadece halkın değil, tüm hakların devrimidir ve devrimimize sahip çıkma zamanıdır "dedi.

Partiya Roj adına ise, "Düşmanlarımız iyi bilsin ki, bizi bölüp parçalayamayacaksınız. Geleceksiniz bizi aynı mevzide de göreceksiniz" denildi.

Mitingin ardından yürüyüşe geçen Kürdistanlılar ve dostları, saat 17.00 kadar Hannover merkezde YPG-YPJ flamaları ile sloganlar eşliğinde yürüdü.