Hannover ile Villier le Bel’de gençlerden eylem

Almanya’nın Hannover ve Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ile dünya genelinde yaygınlaşan ırkçı saldırılar protesto edildi.

Almanya’nın Hannover kentinde TCŞ ve JCA, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi ve ırkçılığı protesto etti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Azad’ın (JCA) organize ettiği eylemde “Halklar Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı konusunda endişeliyiz” şiarı ile gerçekleşti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecrit koşullarına dikkat çekmek ve Türkiye başta olmak üzere dünyada gerçekleşen ırkçı saldırıları protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylem Steintoplatz’da yapıldı.

Yürüyüş boyunca sık sık Almanca ve Kürtçe, “Bijî Serok Apo”, “Öcalan’a Özgürlük” ve 27 Mayıs’ta Türk hava saldırısında şehit düşen PKK MK üyesi Kasım Engin anısına “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

Gençler, TCŞ bayrakları ve yakın zamanda ırkçı saldırılarda yaşamlarını yitiren George Floyd ve Barış Çakan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüş ardından eylem Opernplatz’da yapılan miting ile sona erdi.

VILLIER LE BEL

Paris’in Villiers le Bel banliyösünde TCS ve JCA öncülüğünde ise düzenlenen eylem ile PKK MK üyesi Kasım Engin anılırken, ırkçı saldırılar da protesto edildi.

TCŞ ve JCA’nın organize ettiği eylemde Engin’in posteri ve üzerinde Fransızca, “Avrupa’dan dağlara yolun yolumuzdur” yazılı bir pankart açıldı.

Sık sık “Şehîd namirin” sloganlarının atıldığı eylem, yaklaşık 1 saatin sonunda yapılan saygı duruşu ve konuşmalarla sona erdi.