HBDH Avrupa, Strasbourg’daki eyleme katılım çağrısı yaptı

HBDH Avrupa “Saldırılara dur demek için tüm halklarımızı 2 Haziran da Strasbourg’da ABD konsolosluğu önünde ki protesto gösterisine çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Avrupa şunları belirtti: “Türk faşizminin, Güney Kürdistan’da bulunan Avaşin, Zap ve Metina bölgelerine dönük işgal saldırıları devam ediyor. Ülkede başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere Türkiye’deki hapishanelerde baskı tüm sertliği ile devam ediyor.

Tecrit ve işkence artık normal bir olay olarak görülüyor. Gerilla sahasındaki özgürlük güçleri tam anlamıyla tüm emperyalist devletlerin ortak şekilde saldırısına can siperhane direniyorlar. Biz bu saldırıların arkasında başta ABD ve AB devletlerinin olduğunu biliyoruz. Avrupa devletleri saldırgan Türk ordusuna arka çıkıyor, destekliyor. Faşist Erdoğan hem ABD’den hem de AB’den aldığı güçle hem sınır ötesi hem de sınır içi saldırılarına devam ediyor.

Bu saldırılar da faşist RTE ve şürekası kadar Avrupa devletlerinin de payı vardır. Türk faşizminin yaptığı her türlü savaş suçunun ortağıdırlar. NATO bu saldırıların bizatihi uygulayıcısı ve yönlendiricisidir. NATO demek Ortadoğu ve Türkiye de ölüm demektir.

Bu nedenle bu saldırılara dur demek için tüm halklarımızı 2 Haziran da Strasbourg’da ABD konsolosluğu önünde ki protesto gösterisine çağırıyoruz.

Türk ordusunun ve emperyalist ülkelerin işledikleri suçları haykıracağımız. Seferberlik ruhu ve direniş mirası ile orada olacağız.”