HDP'nin seçim çalışmaları devam ediyor

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlere ilişkin Lyon'da halk toplantısı yapıldı. Paris'te ise onlarca araçla HDP seçim konvoyu oluşturuldu.

Fransa'nın Lyon kentinde Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçim gündemiyle ilgili bir halk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Kürdistan ve dünya devrimcileri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda konuşan HDP Van milletvekili Özdal Üçer seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmalarda karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini belirten Üçer, "Lyon'da 70 bin seçmen var. Yüzde 40 sandığa gidiyor. Sandığa gitmeyenlere gidilmeli ikna edilmeli, onları sandığa götürmeliyiz" diye konuştu. Toplantının sonunda seçim çalışmalarına ilişkin çalışma programı oluşturuldu.

PARİS

Başkent Paris'te de 95 Bölgesi'nde onlarca arabayla HDP seçim konvoyu oluşturuldu. Villiers-le-Bel, Pierrefitte-sur-Seine, Garges-Sarselles, Stain ve Arnouville bölgelerinde dolaşan konvoyda Selahattin Demirtaş'ın afişleri ile HDP ve HDK bayrakları taşındı. Konvoy, yaklaşık 2 saat süren turunu Villiers-le-Bel'de bitirdi.