HDP, Stockholm'un Handen semtinde seçim bürosu açtı

Önceki gün Stockholm il merkezinde seçim bürosu açan HDP, çalışmaların daha verimli yürütülmesi için dün de Handen semtinde bir seçim bürosu açtı.

Davul, zurna ve zılgıtlar eşliğinde kurdeleyi keserek büronun açılışını yapan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye'de ezilen halklar ve emekçiler açısından taşıdığı önemi ele alan bir konuşma yaptı.

Daha önce yapılan seçimlerde İsveç'te  HDP'nin birinci parti olarak çıkmasına karşın seçimlere katılımın düşük olduğuna dikkat çeken Yıldırım, HDP'nin İsveç'te büyük bir potansiyale sahip olduğunu söyledi.

HDP'nin barajı aşamaması durumunda baskı ve zulmün artacağı uyarısında bulunan Yıldırım, İsveç'teki tüm Kürdistanlılar ve dostlarına en geniş kitleye ulaşmaları çağrısı yaptı.

Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerini de ziyaret etmeyi sürdürüyor. Alevi Kültür Federasyonu'na bir heyetle birlikte giden Yıldırım, federasyon yönetici ve üyelerini Türkiye'deki gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

MHP-AKP faşist ittifakına dur demenin yolunun HDP'nin parlamentoda güçlü bir şeklilde temsil edilmesinden geçtiğin bilinciyle çalışmaların yürütülmesinin önemine vurgu yaptı.