Heilbornn, Nürnberg, Bonn ve Marsilya’da işgal protestosu

Almanya’nın Heilbornn, Bonn ile Nürnberg ve Fransa’nın Marsilya kentlerinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Heilbornn’daki Kiliansplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, düzenledikleri bir miting ile işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Avrupa’nın saldırılara karşı sessizliği de kınandı.

NÜRNBERG

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın Nürnberg kentinde bugün akşam saatlerinde de çok sayı da kişinin katılımıyla protesto edildi. Lorenzkirche kilisesi önünde yapılan protestoya Partizan, Linke Liste üyeleri ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Eylemde YPG-YPJ bayrakları taşınırken sık sık “Bijî hewgirtina navnetewî”, “ Bijî berxwedana Rojava”, “Em tew bihevre diji faşizme ne”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgali ve yapılan sivil katliamlarla insanlık suçu işlediği belirtildi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad’ın örgütlemesiyle bir protesto eylemi düzenlendi.

Friedensplatz’da da Genç Aktivist'ler öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlı ve enternasyonalist aktivistler, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde TEV-DEM, YPG, YPJ flamları da taşındı.

Eylem, Kuzey Doğu Suriye’deki sahiplenilmesi çağrısı ve sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Marsilya’da TCŞ ve Arin Mirkan Kadın Meclisi Rojava için eylem gerçekleştirdiler.

Saat 19.00 bir araya Tevgera Civanên Şoreşgeri ve Arin Mirkan meclis üyeleri YPJ, YPG bayrakları asarken “NEHELE” pankartı açtı.

Eylemciler Türk devletinin soykırım saldırılarında yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının olduğu dövizler de taşıdı.

Eylemde “Rojava yalnız değil”, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” yazılı dövizler de asıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem sloganlarla sona erdi.