Heilbronn, Mosbach ve Frankfurt’ta işgal saldırısı kınandı

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik sürdükleri işgal saldırıları Almanya’nın Heilbronn, Mosbach ve Frankfurt kentlerinde çeşitli etkinliklerle protesto edildi.

HEİLBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla bir miting düzenlendi. “Kiliansplatz” meydanında gerçekleşen mitinge yüzlerce Kürdistanlı ve dostu katıldı. Türk devletinin saldırıları ve katliamlarının kınandığı etkinlikte çok sayıda bildiri dağıtıldı.

MOSBACH

Almanya’nın Mosbach kentinde de Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları düzenlenen bir mitingle kınandı. Yüzlerce Kürdistanlı ve dostunun katıldığı mitinge Alman sol örgütleri de destek verdi. Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırı ve katliamların kınandığı konuşmaların yapıldığı mitingde Avrupa ülkelerine “İşgalci Türk devleti Rojava’dan çıkartılmalı” çağrısında bulunuldu.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde ise Türk Film Günleri etkinliği sırasında Türk devletinin işgal saldırısına dikkat çekmek amacıyla bir protesto gösterisi gerçekleşti. Frankfurt’ta yaşayan Kürdistanlılar ve dostları etkinlik çerçevesinde film gösterisinin yapılacağı salon kapısı önünde bir araya gelerek bir sivil itaatsizlik eyleminde bulundu. Eylemciler sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Almanya finanse ediyor Türkiye bombalıyor” ve “Biji berxwedana Rojava” sloganları atarak Türk devletini kınadı.