Helsingborg’de işgalciler ve işbirlikçilere karşı eylem

İsveç’in Helsingborg kentinde Güney Kürdistan’a işgal saldırıları gerçekleştiren Türk devleti ve işbirlikçileri düzenlenen bir eylemle protesto edildi. 

Skone Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) çağrısıyla Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını kınamak amacıyla kent merkezindeki meydanda gerçektirilen eylem 5 Temmuz’da Türk devletinin saldırısında şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb (Helmet) ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

DKTM adına yapılan konuşmada, Türk devletinin Güney Kürdistan’ı ilhak etmek ve Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için kapsamlı saldırılar düzenlediği hatırlatıldıktan sonra “Türkiye’de yapılan yerel seçimlerde ciddi bir darbe yiyen AKP-MHP faşizmi işbirikçi KDP’nin desteğiyle Güney Kürdistan’ı bombalıyor, sivilleri katlediyor ve köyleri yakıyor” denildi.

Başur halkının işgale onay vermediği ve KDP’ye tepki gösterdiği belirtilerek tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devleti ve işbirikçilerini kınamaları  için meydanlara çıkmaları çağrısı yapıldı.

“Kürdistan’daki katliamı durdurun”, “Sessizliği bozun” yazılı pankrat ve dövizlerle Diyar Xerîb ve Türk devletinin katlettiği sivillerin resimlerinin taşındığı eylemde, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Katil Erdoğan, işbirikçi KDP”, “Kahrolsun işbirlikçi ajanlar”, “Biji Kürdistan” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.