Heyva Sor a Kurdistanê 29'uncu kongresini gerçekleştirdi

Kürdistani yardım kuruluşu Almanya Heyva Sor a Kurdistanê 29'uncu kongresini gerçekleştirdi.

Almanya Heyva Sor a Kurdistanê yardım kuruluşu 29'uncu kongresini üye ve misafirlerin katılımı ile Almanya'nın Troisdorf kentinde gerçekleştirdi.

Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Dr. Rojvan Bilgin yaptığı açılış konuşmasında, kurumun 2020 yılı ile 2021 yılının 5 ayında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İktidarın baskısı ile koronavirüs salgınının Kürdistan'daki yoksulluğu arttırdığını hatırlatan Dr. Rojvan Bilgin, kurum olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunduklarını, özellikle sağlık merkezi ile hastaneler kurduklarını söyledi.

Kongrenin açılış konuşmasından sonra divan seçimi, 2020 yılı ile 2021 yılının ilk 5 ayına ait çalışma ve maliye raporları okundu.

Delegeler özellikle Türk devletinin saldırıları ile koronavirüs salgınından kaynaklı mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlarının sayısının arttığını vurgulayarak Heyva Sor a Kurdistanê olarak üye çalışması ile uluslararası kurumlarla ortak projelere, kampanyalara ağırlık vererek mağdurlara yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

Kongre'de alınan kararlar çerçevesinde Şengal, Maxmur ve Kuzey, Güney, Doğu ve Rojava Kürdistan'ın diğer bölgelerine yardımda bulunulması için çalışma yürütülecek.

Ayrıca kimsesiz çocuklara yardım projesinin artırılması kararlaştırıldı.

Kongre yeni yönetimin seçilmesi ile son buldu.