Heyva Sor Ramazan kampanyası başlattı

Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla yardım kampanyası başlattı. “Fitre ve zekatlarınızı Doğu Kürdistan’daki sel felaketi mağdurlarını gönderelim” diyen Heyva Sor, tüm Kürtleri kampanyaya katılmaya çağırdı.

Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Kürt halkının yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı vesilesiyle yeni bir yardım kampanyası başlattı. Her yıl benzer bir kampanya yürüterek binlerce insanı sevindiren Heyva Sor, bu yılki yardımları büyük bir sel felaketine maruz kalan Doğu Kürdistan’a gönderecek.

FİTRE VE ZEKATLAR DOĞU KÜRDİSTAN'A
Heyva Sor tarafından yapılan yazıla açıklamada şöyle denildi: “Ramazan ayında unutulmaması gereken insani görevlerin başında muhtaç insanlara yardım elini uzatmak gelmektedir. Doğu Kürdistan’da kısa süre önce yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle büyük bir sel felaketi meydana gelmiştir. Nerdeyse Doğu Kürdistan’ın tamamını etkileyen sel felaketinde birçok şehir, kasaba ve köy sular altında kalmıştır. Yaşamını yitiren ve yaralanan bir çok insan olmuştur. Yüzbinlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmış ve çok acil yardıma ihtiyaçları vardır. Halkımızın yardım beklentilerini ve umutlarını yerine getirelim ve yaralarını saralım. Ramazan ayındaki görevlerimizi getirmek için gelin el ele verilim ve muhtaç insanlarımıza yardım elimizi uzatalım. Fitre, zekat ve sadakalarınızı Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla Doğu Kurdistan’daki sel felaketi mağdurlarına ulaştırabilirsiniz.”
Hayırseverler, kişi başına minimum 10 Euro olan fitre ve zekatlarını, Heyva Sor aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir. Hesap numaları ve kampanyanın gidişatına ilişkin hesabına başvurulabilir.
Heyva Sor a Kurdistanê geçtiğimiz yıl Ramazan ayı dolayısıyla yürüttüğü fitre ve zekat kampanyası çerçevesinde Türk devletinin işgal ve saldırıları nedeniyle Şehba’ya göç etmek zorunda kalan Efrînliler ile Türk devletinin yerle bir ettiği Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin’deki halka 260 bin Euro maddi yardım göndermişti.