Heyva Sor’dan Rojava’ya 500 bin euroluk maddi yardım

Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı), Türk devletinin işgalinden dolayı göçe maruz yüzbinlerce kişinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, ilk adım olarak 500 bin euroluk maddi yardım gönderdi.

Heyva Sor a Kurdistanê, işgalci Türk rejiminin 9 Ekim’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarından sonra yardım kampanyası başlatmıştı.

Bu kampanya, Heyva Sor’un Almanya, İsviçre, Norveç, İngiltere, Hollanda, Belçika, İtalya, Japonya, İsveç, Avusturya, Fransa şubeleri ile Güney Kürdistan ve Rojava Heyva Sor örgütlenmelerinin ortaklığında yürütülüyor.

Kürdistan Kızılayı yaptığı yazılı açıklamada Türk devletinin Rojava’yı tamamen boşaltmak için işgal saldırılarını başlattığını belirterek, kadın ve çocuk demeden sivillerin hedef alındığını kaydetti.

Hastaneler, göçmen kampları, evler ve ambulansların da bombalandığını belirten Heyva Sor, “Bu vahşi saldırılarda yüzlerce kjişi katledildi ve yaralandı, 200 bini aşkın Rojava sakini göçe maruz kalarak, zor şartlarda yaşamaya mahkum edildi” dedi.

Sekiz yıldır Rojava’ya aralıksız yardımda bulunduklarını hatırlatan Heyva Sor a Kurdistanê, işgal saldırılarından sonra başlatılan kampanya çerçevesinde ilk adım olarak 500 bin euroluk maddi yardım gönderdiklerini duyurdu.

Heyva Sor, Almanya’da “Die Partei” partisinin başlattığı kampanya kapsamında şimdiye kadar 200 bin euro toplanarak kendilerine teslim edildiğini belirtti ve bu destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Heyva Sor ayrıca Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, Ukrayna, Kıbrıs, Macaristan, Finlandiya, Portekiz, Avusturya, Polonya, Slovakya, Şili, İsrail, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Filipinler, Endonezya, İrlanda, Rusya, Kanada, Hırvatistan, Brezilya ve İskoçya’dan kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Açıklamada Rojava’daki savaş mağdurlarına yardımın sürmesi çağrısı yapıldı.