Hildesheim'de buluşma: Faşizm HDP ile gidecek!

Hildesheim'deki toplantıda faşizme son vermek için HDP etrafında kenetlenme, seçim çalışmalarına seferberlik ruhuyla katılma çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Hildesheim kentindeki DKTM'de, 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin bir buluşma düzenlendi. Buluşmaya eski HDP parlamenteri Hasip Kaplan, Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret ve KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç katıldı.

KOÇ: GECE GÜNDÜZ SEFERBER OLALIM

Koç, Avrupa’da 3 milyon seçmen potansiyelini hatırlattı. Koç, "Özellikle Aşağı Saksonya’da 104.000 kişi vardır ve büyük kısmı Kürt ve Alevilerdir. Herkese ulaşmak için kapı kapı gezmeliyiz ve halkımızı sandıklara taşımalıyız. Onun için sadece konuşma, propaganda, siyaset yapmak yeterli değildir, gece gündüz seferber olmalıyız ve faşizme son vermeliyiz" dedi.

KAPLAN: BU SEFER ÜÇ KAT KAZANACAĞIZ!

Hasip Kaplan da, AKP'nin yolsuzluklarını, Kürt düşmanlığını anlatarak, AKP'nin MHP ile Kürt düşmanlığını ilerlettiğini söyledi. Siyasi soykırıma dikkat çeken ve Kürtlerin iradesinin cezaevlerinde olduğunu vurgulayan Kaplan, şunları söyledi: "7 Haziran'da kazandıysak, bu seçimlerde üç kat fazla kazanacağız" mesajını verdi. Kaplan, halka seslenerek, "Sandıklara gittiğinizde yalnız gitmeyin, en yakın dostunuz, akrabanız ve komşunuzla beraber coşkuyla gidin, iki ayrı kağıtta işaret vereceksiniz, biri HDP’dir ve öbürü Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafıdır. Seçim kolaydır, yazma-okuma gerekmiyor, hepsi bellidir."

İMRET: KÜRDİSTAN'DAKİ HALKIMIZA MORAL VERMELİYİZ

Leyla İmret ise 7 Haziran'da Kürtlerin ve dostlarının Erdoğan'ın kabusu olduğunu belirterek, "Erdoğan en büyük kötülüğü yapıyor; Türkiye’nin içerisinde ve dışarısında yapıyor. Şehitlerimizi sahiplenmek için sandıklara gitmeliyiz. Halkların Demokratik Partisi Türkiye'nin demokratikleşmesi için rölünü oynuyor. Her bir oy önemlidir. Özelikle Avrupa’da yaşayanlar Kürdistan’daki halkımıza sandık üzerinde ve çalışmalarında moral ve motivasyon vermeli" diye kaydetti.