Hildesheim’de Rojava ve Paris şehitleri anıldı

Almanya’nın Hildesheim şehrinde düzenlenen bir etkinlikle Paris katliamında ve Rojava’daki işgal saldırılarında şehit düşenler anıldı.

Young Struggle ve Zora Genç Kadın Örgütlerinin organizesiyle gerçekleşen etkinlik, Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Hannover ve Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisinin katılım sağladığı anmada şehitler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Etkinlikte yapılan değerlendirmelerde “Farklı anadiller konuşsak da, dünyanın farklı köşelerinden gelsek de ve çeşitli hikayelere sahip olsak da, ortak bir şeyimiz var: Aynı sistem tarafından eziliyoruz ve bu sistem bize artık bir şey sunamıyor. Dünya çapındaki ilerici, devrimci ve antikapitalist hareketlerin arkasında duruyoruz ve şehirlerimizde uluslararası dayanışma örgütleyerek bu mücadeleleri sürdürüyoruz: Savaşların, sömürünün ve dünya çapındaki baskınlara aynı zamanda Avrupa da yaşadığımız ülkeler de bir parçasıdır” mesajı verildi.
Anma sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra, "Şehîd Namirin", "Bijî Berxwedana Rojava" ve "Bijî Berxwedana Gerîlla" sloganlarıyle sonra sona erdi.