Hildesheim’daki çadır eylemi 3. haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kırmak için düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Hildesheim’da düzenlenen çadır eylemi üçüncü haftasında.

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerini sahiplenme ve dikkat çekme eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Hildesheim kentinde düzenlenen çadır eylemi de 3. haftasında.

Şehit Meryem Kadın Komünü öncülüğünde sürdürülen çadır eylemine Govenda Koma Azadî de destek verdi.

Kent merkezindeki Angoulemeplatz’da kurulan çadırın çevresinde tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.


Eylemciler, açlık grevleri sırasında fedai eylemi yapan direnişçilerin afişlerini taşırken, çadırın iki tarafına “Açlık grevinden fedakarlığa, Abdullah Öcalan özlerindeki mutlak tecrit sonlandırılmalı” ve “Açlık grevinden özgürlüğe” yazılı pankartlar asıldı.

Şehit Meryem Kadın Komünü Hildesheim Eşsözcüsü Xeco Donma, eylem sırasında yaptığı açıklamada, eylemlerin binlerce Leyla Güven ile devam edeceğini söyledi.

Şehit Meryem Kadın Komünü üyesi Ayşe Barış ise konuşmasında şunları belirtti: “Erdoğan 31 Mart yerel seçimlerde yine kirli yüzünü gösterdi, belediye başkanlığı kazananların mazbatasını YSK yollarından vermiyor, artık o kirli yüzlü biridir ve herkes anlamıştır.”