HPG: 7 Türk askeri cezalandırıldı, zırhlı araç imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin ve Gever’de gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 zırhlı araç imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

HEFTANİN’DE SUİKAST EYLEMİ

“5 Temmuz günü 14.20’de Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Heftanin bölgesine bağlı Koordine Tepesi alanında işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker cezalandırılmıştır.

Aynı gün sabah saatlerinde KBDH güçleri, Cenga Heftanin Hamlesi kapsamında Heftanin bölgesinde 2 suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 asker cezalandırılmıştır.

ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ, 4 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 5 Temmuz günü saat 07.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bagengê ve Serê Şikeftê köyleri arasındaki yol üzerinde hareket halinde olan işgalci TC ordusuna ait kirpi tipi zırhlı bir araç ve yanında hareket eden askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri cezalandırılmıştır.

ROJ ADLI GERİLLA ESİR DÜŞTÜ

26 Haziran tarihli açıklamamızda Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Deşta Silopiya alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma yaşandığını kamuoyu ile paylaşmıştık.  8 Haziran günü  Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Deşta Silopiya alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yaşanan çatışmada Roj arkadaşımız yaralı bir şekilde esir düşmüştür.”