Jan’dan 12 Ocak’ta Paris’teki yürüyüşe katılım çağrısı

Sylvie Jan, PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Paris’te 12 Ocak  günü yapılacak, Paris katliamını protesto yürüyüşüne katılım çağrısında yapılan France-Kurdistan Derneği Başkanı Sylvie Jan, “6 yıl önce 3 Kürt arkadaşımız, Sakine, Rojbin ve Leyla soğuk kanlı bir şekilde ve alçakça katledildi” dedi.

O tarihten bu yana her yıl adalet için kitlesel yürüyüş düzenlendiğini vurgulayan Jan, şöyle devam etti: “Failler net, katiller Türk gizli servisi tarafından yönlendirildi. Fransız adaletinin failleri açığa çıkarıp, yargılayıp, mahkum etmesini istiyoruz.

Bu adaleti arkadaşlarımız, aileleri, Fransa’daki Kürtler ve Kürt halkı için, Fransız halkı için istiyoruz.”

Bir hukuk devletinde, bir devlet cinayetinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Jan, “Bu durum demokrasiye terstir. Faillerin açığa çıkması hepimizi ilgilendiriyor.

Bunun için sizlere, 12 Ocak Cumartesi günü Paris Gare du Nord’da saat 10’da bizimle beraber yürüyüşe katılma çağrısı yapıyoruz. Çünkü biz adalet istiyoruz” diye konuştu.